Focaccia met rozemarijnolie
Duur 10-15 minuten voor het deeg en 25 -30 minuten oventijd
Ingrediënten voor de rozemarijnolie
20 ml olijfolie
1 tl fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes
1/2 tl Keltisch zeezout
gemalen zwarte peper
Ingrediënten voor de focaccia:
100 g fijngemalen lijnzaad
100 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
Keltisch zeezout
2 biologische eiwitten
150 ml kokosmelk
Benodigdheden:
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Garde
Schaaltje
Lepel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met het bakpapier. Maak de rozemarijnolie door alle ingrediënten in een klein schaaltje goed door elkaar te roeren.
Zet apart zodat de smaken goed met elkaar kunnen mengen.
Meng het lijnzaad, amandelmeel, bakpoeder en zout in een kom. Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf met een garde. Roer de amandel- of kokosmelk door het mengsel van lijnzaad en amandelmeel en schep nu heel voorzichtig de eiwitten er doorheen.