Soep van de dag
Voor een pan vol: 8 personen, duur bouillon ongeveer 1 uur, voorbereiden 20 minuten, pruttelen 30-60 minuten
Ingrediënten:
Voor de bouilllon:
1 grote mergpijp of schenkel met of zonder vlees
3 liter water
Voor de soep:
1/4 knolselderij
2 uien
1 rode ui
2 grote wortels
1 pompoen
1 prei
1 aardappel
½ bosje selderij
zeezout en peper naar smaak
eventueel een scheutje olijfolie
Benodigdheden:
grote pan
staafmixer
Bereiding:
Zet de pan met water op het vuur met de mergpijp. Laat dit zo lang mogelijk zachtjes sudderen (min. 1 uur).
Snijd ondertussen de groente in stukken. Voeg dit bij de bouillon en vul eventueel het water aan zodat alle groente onder water staat. Na ongeveer 20 minuten haal je de mergpijp uit de pan en blender je de soep met de staafmixer tot een mooie egale soep.
Voeg peper en zout naar smaak toe en roer er eventueel een scheutje olie door.
Tip: Je kunt ook in een keer een grote hoeveelheid bouillon maken. Wat je niet gebruikt vries je in voor een volgende keer.