Groente pannetje
Voor 4 personen, duur 5 à 6 uur
Ingrediënten:
400 gram kikkererwten, gekookt
150 gram zoete aardappel, in blokjes
100 gram aubergine, geschild en in blokjes
100 gram wortel, in blokjes
el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd, in kleine stukjes
2 el harissa
1/2 theelepel chilivlokken (naar smaak)
400 gram tomatenblokjes
2,5 dl groentebouillon
1,25 dl passata (biologisch)
60 gram zwarte olijven
4 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngesneden
1 ingemaakt citroen, in schijfjes
2 el gedroogde peterselie
2 el gedroogde basilicum
150 gram courgette, in kleine blokjes
80 gram (sultana) rozijnen
zeezout en vers gemalen peper
takjes koriander
Bereiding:
Verhit de olie in een heksenketel op hoog vuur. Doe het vuur middelhoog, voeg de uisnippers toe en bak ze 2 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de knoflook en stukjes paprika toe en bak ze 1-3 minuten mee, tot de uien zacht zijn. Voeg de harissa en chili toe en roer nog eens om.
Voeg de blokjes tomaten, de bouillon, de passata, olijven, zongedroogde tomaten, ingemaakte citroen, peterselie en basilicum toe, plus de zout en peper.
Breng al roerend aan de kook en doe nu de kikkerwten, zoete aardappel, aubergine en wortel erbij. Roer alles goed door elkaar.
De groente zullen niet volledig met de bouillon worden bedekt.
Doe de deksel op de pan. Hang de pan hoger boven het vuur, het moet heel zachtjes, in 4 – 5 uren kunnen garen.
Voeg na 4-5 uur de blokjes courgette en de rozijnen toe. Hang de pan lager boven het vuur en verhit de pan zonder deksel. Laat dit geheel zo’n 20 minuten pruttelen. Verwijder de schijfjes citroen en proef of er nog zout en peper bij kan.
Bestrooi het gerecht met de koriander.
Lekker met couscous.
Dit recept kan ook heel goed in de slowcooker klaar gemaakt worden.