Zwien in de pot
Voor 4- 6 personen, duur ongeveer 3 uur.
Ingrediënten:
1 kg wild zwijn stoofvlees
4 rode uien
2 sinaasappels
250 gr kastanje champignons
rode wijn
2 tenen knoflook
10 zwarte peperkorrels
4 jeneverbessen
4 kruidnagels
olijfolie of kokosolie om in te bakken
zeezout
peper
Bereiding:
Marineren: snijd het vlees in dobbelsteen. Snijd 2 uien en de sinaasappels in plakken. Maak de marinade van de wijn, de ui, de sinaasappel. de peperkorrels, de jeneverbessen en de kruidnagels. Leg het vlees in deze marinade. Voeg zoveel wijn toe zodat het vlees net onder staat. Zet de schaal afgedekt in de koelkast. Schep het vlees af en toe om. Hoe ouder hertzwijn des te langer de marinade moet intrekken.
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Braad het vlees in de olie rondom bruin.
Snijd de andere 2 uien in plakken en fruit deze met het vlees mee. Voeg eventueel wat olie toe. Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes en voeg toe.
Giet de marinade weer bij het vlees zodat het vlees net onder staat.
Dek de pan af met een deksel. Laat het vlees op een zacht vuur gaar worden. Afhankelijk van de leeftijd van het zwijn duurt dit 1/2 – 3 uur.
Breng op smaak met zout en peper.