Paleo crackers
Voor 8 crackers, duur deeg: 15 minuten, oventijd: 15 minuten
Ingrediënten:
150 g verschillende noten en zaden
1 eetlepel olijfolie
1 bio ei
een snufje zeezout
Benodigdheden:
oven
keukenmachine
bakpapier
bakplaat
plastiek folie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maal de noten in de keukenmachine fijn. Voeg de olijfolie, ei en zout toe en laat het geheel nog eventjes luchtig draaien.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en schep hier de cracker mengsel op. Leg hier een stuk plastiek folie op en druk met je vingers of rol met een deegroller de crackers dun uit. Let erop dat er geen gaatjes in het „deeg” zitten. Haal de plastiek folie voorzichtig van het mengsel af. Snijd alvast de vormen in het mengsel om het makkelijker te kunnen breken.
Leg het mengsel (zonder folie dus!) in de oven. Laat het in circa 15 minuten lichtbruin bakken. Laat de crackers nog even afkoelen alvorens ze te eten.
Variatie: laat een paar stukjes abrikoos door de crackers draaien. Geeft net dat extra zoete smaakje aan de cracker!