9
sep
2015
Fleurige salade
Posted On 9 september 2015
By Anneke Dijkstra
And has No Comment
Duur: ongeveer 20 minuten, voor 4 personen
Fleurige Salade
Ingrediënten
100 gr spitskool
1 appel (optioneel)
100 gr rode kool
75 gr wortel
2 tenen knoflook
2 eetl walnoten
peper en zout
klein bosje bieslook
kerrie poeder
3 el mayonaise
1 el honing
1 el citroensap
1 tl mosterd
Bereiding
Rasp de kolen zo dun als je kan. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Snijd de wortel jullienne (in flinterdunne reepjes dus, ook dit kan met een mandoline). Pers de knoflook.
Schep de spitskool, rode kool, wortel en knoflook door elkaar in een grote kom.
Optioneel: Snijd de appel in dunne partjes en schep door de kool.
Besprenkel de salade met citroensap. Roer de mayonaise, honing en mosterd door elkaar en voeg een klein beetje peper en zout toe. Voeg kerrie naar smaak toe.
Hak de bieslook fijn.
Meng de dressing door de salade en bestrooi met fijngehakt bieslook en stukjes walnoot.